Agenda Compleet overzicht

Verslag Foarút 3 - Leeuwarder Zwaluwen 6

Verslag eerste seizoenshelft Foarut 3

Verslag eerste seizoenshelft Foarút 3

We zijn dit seizoen weer gestart met het traditionele Veteranentoernooi op Terschelling. Dit jaar hadden we gelukkig iedereen op tijd aan boord in Harlingen en vertrokken we met de snelle boot richting Terschelling. Toen we daar aankwamen, hadden we eerst een bakje koffie met  appeltaart  en slagroom genuttigd bij het Wakend oog. Daarna werden de fietsen gehuurd en fietsen we richting Camping Cupido om de tenten op te zetten en werden  boodschappen gehaald. Rond 12 uur waren we aangekomen op het voetbalterrein. Hier hadden  we 5 wedstrijden gespeeld. De eerste wedstrijd werd verloren, waardoor we het hele toernooi tegen een achterstand aan hikten. We eindigden het toernooi dus als tweede. De sfeer was er niet minder om.  Het werd een gezellige avond met hapjes en sapjes tot in de late uurtjes. De volgende dag hadden we nog gezellig bij het strandpaviljoen gezeten voordat we voldaan weer de boot richting Harlingen namen. Hier werden we weer opgewacht door de vele dames en kinderen. Het leek wel of we maanden van huis waren geweest.

De competitie startte dit jaar met een wedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen. We verloren nipt met 3-2.  Een week later hadden we onze eerste thuiswedstrijd tegen St. Annaparochie. Na wat schermutselingen en commentaar op de leiding werd de wedstrijd door de scheidsrechter gestaakt. We stonden op dat moment wel voor.

Na een vrij weekend hadden we weer een thuiswedstrijd tegen Trynwalden. Deze wedstrijd wisten we met 4-2 te winnen. We speelden een knappe wedstrijd. Weer een week later moesten we echter afbellen, omdat we te weinig spelers hadden. Een zeer kwalijke zaak.

De twee wedstrijden hierna werden verloren tegen Stiens (4-2) en thuis tegen Leovardia (1-11). Gelukkig vloot de scheidsrechter in de laatste wedstrijd veel eerder af, zodat de uitslag niet nog schrijnender werd. We hadden we in deze wedstrijd een primeur. Eén van onze eigen spelers wist maar liefst driemaal onze eigen Roel te passeren.  Niemand had dit nog meegemaakt.

Tegen Birdaard ging het echter weer een stuk beter en scoorden wij weer eens een paar doelpunten. Birdaard werd met 7-3 verslagen. De laatste twee wedstrijden ging het helaas weer een stuk minder.

Tegen Leeuwarder Zwaluwen (1-6) en Ternaard (6-3) moesten we weer doelpunten incasseren.

We staan nu op de 8e plaats en er zal dus na de winterstop wat moeten gebeuren.

Helaas konden  we niet elke week met het zelfde team spelen, omdat er veel spelers uit verschillende team geblesseerd waren of dat ze voor andere zaken kozen. Hierdoor was de seniorencommissie genoodzaakt  om diverse keren een aantal  wedstrijden er uit te gooien.

Misschien dat wij als spelers meer onze verantwoordelijkheid  kunnen en moeten nemen.

Voetbal is een teamsport en we hebben elkaar nodig!!

Als er wedstrijden niet doorgaan, omdat er te gemakkelijk afgezegd wordt,  heb je ook  je teamgenoten en de spelers van de andere teams te pakken die wel graag willen spelen.

Jappie

Hoofdsponsor Senioren
Hoofdsponsor Jeugd
Kleding leverancier
Ook een eigen website voor je club?
Kijk op www.clubopmaak.nl