FOARUT 1 KAMPIOEN ! Compleet overzicht

Foarut 1 kampioen

Beste lezer,

U heeft wellicht de afgelopen 2 maanden gedacht, waar blijven de verslagen van Foarut? Door de “pen” aan het verkeerde persoon te geven is er de laatste maanden niks geschreven. Is dit een gebrek aan de Nederlandse taal machtig zijn, om niet een stukje over voetbal te kunnen schrijven? Of is het gewoon gemakzucht? We houden het in het midden, maar het is jammer dat het zo gegaan is.

In tussentijd zijn er vreselijk veel noemenswaardige dingen gebeurd. Zo zijn er diverse records gebroken op individueel- en clubbelang en zijn we sinds lange tijd weer kampioen geworden van de klasse 5B. Hierbij een opsomming:

  • Foarut heeft haar grootste zege ooit behaald, op 19 mei werd er met 21 – 2 gewonnen tegen TFS.

  • Jeffrey, Jorrit, Hessel, Sander, Bauke, Tom, Tycho, Harmen, Erik T en Simon hebben hun meeste goals in een seizoen te pakken.

  • Foarut heeft de meeste punten in haar geschiedenis behaald, 73 punten.

  • Voor het eerst zijn er meer dan 100+ goals gemaakt.

  • Het is Johan zijn eerste kampioenschap als trainer van een senioren team en Andries en Peter als assistent trainer/leider.

Al met al een leuk lijstje om in de toekomst nog eens te verbreken.

De wedstrijd

Na een lang seizoen mocht Foarut 1 haar laatste competitie wedstrijd aantreden tegen Sumar. De vorige wedstrijd werd op Schatzenburg moeizaam met 2-0 gewonnen. Goals werden toen gemaakt door Jeffrey en Jorrit. Vandaag staat ook in teken wie de topscorer van Foarut wordt, Jeffrey heeft er 24 gemaakt en Jorrit 23. Daarnaast moet er ook gewonnen worden om het puntentotaal tot recordhoogte te schoppen.

Omdat deze wedstrijd tijdens het Merke weekend viel, hadden de trainers nogal “kopzorgen” om een goede opstelling neer te zetten. Een groot gedeelte van de selectie heeft deelgenomen aan het merkekaatsen en lustte na de tijd de nodige alcoholische versnaperingen. Dit hadden ze verdiend, want iedereen had op zijn manier een prijs(je) gewonnen en prijzen moeten gevierd worden.

Zo was onze vaste grensrechter, Marten Grijpma, de koningin van de Hette Grijpma Partij geworden. Velen beschouwen dit als matchfixing, hoe kan de zoon van de sponsor de koningin van deze prestigieuze partij worden?

Verder kon een oud Freule winnaar dat stukje niet herhalen tijdens de Merke partij. Hij verloor al zijn partijen kansloos en dacht dit ruim goed te maken na de Merke partij. Deze oud winnaar heeft onder andere het beerpongen gewonnen, maar moet dit de volgende dag wel bekopen met een kater. Gedurende de wedstijd werd dit ook kenbaar. Hij liep naar een teamgenoot toe en vroeg hem om de bal niet meer diep te spelen. Dit vond die teamgenoot akkoord. Twee minuten later kwam dezelfde persoon in kwestie weer aanhobbelen. Zijn nieuwe vraag was: zou je de bal niet meer willen passen naar mij, maar alles opbouwen via de rechterkant? Zijn teamgenoot twijfelde even, maar gaf weer een akkoord. Tien minuten later werd dezelfde persoon gewisseld, de trainer was het er niet mee eens!

Over de wedstrijd valt niet veel te vermelden. Het was warm, Foarut scoorde 2x, Jeffrey werd topscoorder met 25 goals, Marten werd uitgescholden door het publiek van Sumar en het was een draak van een wedstrijd.

Al met al kunnen we op een geweldig seizoen terugkijken. In de competitie werden 24 wedstrijden gewonnen, 1 gelijk en 1 keer werd er verloren. Oefenwedstrijden in de winterstop werden ruim gewonnen tegen 4de en 3de klasse teams. Er waren tot aan de kampioenswedstrijd tegen Ouwe Syl wekelijks veel supporters bij zowel thuis- als uitwedstrijden en volgend seizoen hopen we weer op jullie te mogen rekenen in de vierde klasse!

Tot volgend seizoen.

Terug naar overzicht
Naar homepage
Hoofdsponsor Senioren
Hoofdsponsor Jeugd
Kleding leverancier
Ook een eigen website voor je club?
Kijk op www.clubopmaak.nl
© 2018 Foarút Menaldum
Home Sitemap Inloggen Contact