FOARUT 1 KAMPIOEN ! Compleet overzicht

De 17e overwinning op een rij voor vv Foarút

10-4-2018: De 17e overwinning op een rij voor vv Foarút. 

 

Na de belangrijke overwinning afgelopen zaterdag op vv Eastermar stond op 10 april een inhaalwedstijd tegen TFS op de agenda. Op voorhand werd al duidelijk dat dit een moeilijke avond zou gaan worden. Nog los van de prestaties op het veld was het nauwkeurig volgen van de TomTom noodzakelijk om überhaupt in Drachtstercompagnie te geraken. Voor de jongens die in de auto normaal niet verder komen dan Leeuwarden of Groningen in de trein, voelde de trip daardoor eigenlijk al als een schoolreisje.  

 

Bij TFS aangekomen zagen we dat het voorprogramma al gaande was. De plaatselijke korfbalhelden zorgden voor het nodige vermaak in aanloop tot het hoofdprogramma TFS – Foarút. De ploeg uit Menaldum moest het doen zonder Erik V, Harmen en captain Bauke. De aanvoerder had gelukkig al zijn adviezen en tactische bespiegelingen gedeeld binnen het aanvoerdershuis in Leeuwarden. Voor Johan Polstra was het dan ook niet meer dan logisch om Auke G. als zijn vervanger aan te wijzen. Het is belangrijk dat er een balans is binnen de spelersploeg en mensen met een natuurlijk leiderschap zoals Auke dat heeft zijn daarbij van onschatbare waarde. Fijn dat het 2e van Foarút bereid was om Auke beschikbaar te stellen voor deze wedstrijd, hoewel zij Joost en Remco wel hadden gestuurd om er zeker van te zijn dat er geen misbruik van het kwaliteiten van Auke gemaakt zou worden. 

 

Gezien de stand op de ranglijst mocht worden verwacht dat Foarút niet al te veel moeite zou hebben om drie punten mee te nemen naar Menaldum.  Maar dat bleek in meer dan één opzicht nog een hele uitdaging. Niet alleen de wedstrijd startte stroef, ook het terugvinden van Menaldum ging niet vanzelf. Maar goed, eerst de wedstrijd. 

Na 25 minuten en evenzoveel kansen stond het nog steeds 0-0. Foarút speelde onrustig, wilde te geforceerd snel en veel scoren maar juist dat zorgde ervoor dat de goals maar niet kwamen. De ballen vlogen voorlangs, hoog over of werden op een meter van de doellijn met de ogen dicht ingekopt. Nou ja, geschampt, getoucheerd. Hoe dan ook, het werd duidelijk dat als zulke ballen er niet in gaan, Foarút het zichzelf heel moeilijk zou gaan maken. De tegenstootjes van TFS maakte dat de verdediging van Foarút handelend moest optreden en zo bleef er wat spanning op de wedstrijd. Totdat Evert zich met een mooie actie wegdraaide van zijn tegenstander en de bal subtiel om de keeper heen in de verre hoek plaatste. Een bevrijdende goal na 25 minuten tegen jezelf knokken. Voor rust wist Foarút nog 3 keer te scoren en was het verzet van TFS gebroken.  

 

In de tweede helft krijgt Foarút een onnodig doelpunt tegen en wordt er wat gemopperd tegen elkaar over het te voeren strijdplan. Wat interessanter is dat was dat Simon Visser met een enorme poeier zijn eerste goal van dit seizoen liet aantekenen. Simon sprong zo hoog in de lucht van blijdschap dat we ons zorgen hebben gemaakt over of hij nog terug zou komen. Na afloop wist Simon te vertellen dat hij elk seizoen bij Foarút één doelpunt maakt dus dat het ook hoog tijd werd. Dat vraagt natuurlijk om een fact-check. In de elf seizoenen dat Simon nu deel uitmaakt van de hoofdmacht heeft hij nu in 6 seizoenen gescoord. Een prachtig resultaat, we vergeven zijn uitspraken, zijn hoofd was nog achtergebleven in de wolken na zijn hoge sprong moet u maar denken. 

 

TFS kon de wedstrijd helaas niet met alle 11 spelers afmaken. Twee spelers waren moe en zochten naar een mogelijkheid om de wedstrijd vroegtijdig te mogen verlaten. De eerste speler vond Erik Terpstra op zijn weg. Erik speelde natuurlijk de vermoorde onschuld, een rol die hem op het lijf geschreven is, maar volgens anonieme bronnen haalde Erik het bloed onder de nagels van zijn tegenstander vandaan. Of het nu waar is of niet maar de tegenstander van Erik besloot hem met een strak uitgevoerde trap de benen onder het lijf vandaan te schoppen. Na afloop wisten de ploeggenoten van deze jongen te vertellen dat het niet voor het eerst is dit seizoen dat deze jongen zich zo laat gaan. De frustratie is misschien wel te begrijpen tijdens een pittig seizoen als dit voor TFS maar deze jongen kan beter op kickboksen.  

De tweede speler die eerder moest vertrekken heeft er alles aan gedaan om Jorrit Boomsma tegen te houden maar zag uiteindelijk geen andere mogelijkheid dan hem met een vuile overtreding neer te halen. Jorrit mag nog blij zijn dat hij niks breekt bij zo’n aanslag. Jammer dat er tijdens het zomeravondvoetbal in Drachtstercompagnie zulke acties nodig zijn. 

Twee goals van Jeffrey, twee van Jorrit, één van Erik T, Tom, Simon en Evert maken een uitslag van 1-8.  

  

Dan zou je denken dat als je eenmaal met je TomTom in Drachtstercompagnie bent aangekomen, je ook de weg naar huis op soortgelijke manier wel weet te vinden. Maar Tom zonder Tom besloot zijn passagiers te trakteren op een toeristisch rondje Friesland. Naar verluid zijn de jongens nog steeds ergens aan het dwalen tussen Wirdum en Jellum. Ach ’t is mooi weer deze week, ze zullen zich wel redden.  

 

Dank aan de trouwe supportersschare die de trip naar Drachtstercompagnie hebben ondernomen om Foarút aan te moedigen en de spelers te voorzien van de broodnodige adviezen. Zaterdag kunnen we ons weer op ons eigen sportcomplex verheugen op een zaterdagmiddag waarop 3 senioren elftallen thuis spelen. De wedstrijd van Foarút 1 staat onder leiding van de heer S. Visser.  

 

Dan ben je doelpuntenmaker, motivator van het team en scheidsrechter wanneer het zo uitkomt, dan kun je het verslagje ook wel maken van de wedstrijd Simon.  

 

 

Terug naar overzicht
Naar homepage
Hoofdsponsor Senioren
Hoofdsponsor Jeugd
Kleding leverancier
Ook een eigen website voor je club?
Kijk op www.clubopmaak.nl
© 2018 Foarút Menaldum
Home Sitemap Inloggen Contact