FOARUT 1 KAMPIOEN ! Compleet overzicht

Eastermar-Foarut

Eastermar-Foarut

Op 7 april mocht Foarut onder het genot van de zon en een pracht veld aantreden op het mooie sportpark in Eastermar. Waar ze de kantine aan het uitbreiden waren. Men zou toch denken, waar doen ze dat van.

Bij aankomst had menig speler de zonnebril en de korte mouwen al uit de kast gehaald. Er werden immers tropische temperaturen voorspelt. Goed half 1 werden de motoren gestart richting Eastermar waar om 2 uur aangetreden moest worden.

Nadat het veld geïnspecteerd was, de koffie op en de delegatie Leeuwarden was aangekomen kon er omgekleed worden. Echter was het toen al 5 voor half 2. Na de terechte opmerking van Simon ‘opsjitte bliksem’, werd de vaart erachter gezet en kon trainer Johan Polstra het tactische strijdplan waarmee de 16e overwinning op rij behaald moest gaan worden overbrengen op de spelers.

De volgende 11 namen moesten het Eastermar moeilijk gaan maken: Sander, Jochem, Harmen, Bauke, Tycho, Pierre, Erik, Hessel, Evert, Jorrit en Jeffrey.

Wybren en Simon begonnen op de bank. Hier sloot Fokke die met de A1 4-0 had gewonnen van BCV na rust bij aan. Tom was geblesseerd.

Zo mooi als het weer was zo slecht begon Foarut aan de wedstrijd. De duels werden veelal gewonnen door de spelers van Eastermar, maar voornamelijk het tempo waarmee de bal rondgespeeld werd was ondermaats.

Een gretige tegenstander zette hier passie en strijd tegenover wat leidde tot een aantal kleine kansen. Na ruim een kwartier spelen werd een afstandsschot in eerste instantie gekeerd door Sander. Echter kon hij de bal niet klemmen, waardoor het in de rebound alsnog raak was. Een terechte voorsprong voor de thuisploeg.

Na de goal kreeg Foarut steeds meer de controle over de wedstrijd. Dit leidde echter niet tot uitgespeelde mogelijkheden en dus ging Foarut met een achterstand de kleedkamer in.

In de kleedkamer was iedereen het wel met elkaar eens. De 2e helft moest er met een andere instelling gevoetbald worden, want zo werd duidelijk op 75 procent zou er niet gewonnen gaan worden. Jochem bleef achter in de kleedkamer en maakte plaats voor Wybren.

Foarut begon een stuk beter aan de 2e helft. Na een paar kleine kansen was het Hessel die scoorde uit een van de vele corners. Foarut leefde op en kreeg energie van het doelpunt. Dit resulteerde in meer mogelijkheden. Deze werden echter niet benut. Toen liveverslaggever Peter al aan Radio Eenhoorn had doorgegeven dat de wedstrijd zou eindigen in een gelijkspel. Gebeurde het onwaarschijnlijke. In de laatste minuut van de blessuretijd werd een vrijetrap door Wybren en Jeffrey op slimme wijze kort genomen. De laatstgenoemde gaf de bal strak voor, waarnaar Erik Terpstra te laat bukte en de bal via zijn hoofd in het doel verdween.  

De ontlading was groot. De 16e overwinning op rij en daarmee een puntentotaal van 48. Daarmee lijkt de ploeg op rozen te zitten voor het kampioenschap. Echter moet er dan de rest van het seizoen wel gespeeld worden met de instelling van de 2e helft. Te beginnen dinsdag met de uitwedstrijd tegen TFS aanvang 19:30.

Het verslag zal dan geschreven worden door Jochem van Weelie.

Tom Cats

 

 

 

Terug naar overzicht
Naar homepage
Hoofdsponsor Senioren
Hoofdsponsor Jeugd
Kleding leverancier
Ook een eigen website voor je club?
Kijk op www.clubopmaak.nl
© 2018 Foarút Menaldum
Home Sitemap Inloggen Contact