FOARUT 1 KAMPIOEN ! Compleet overzicht

Foarut 1 - SSS'68 1

Zaterdag 31 maart 2018

Foarút 1 - SSS '68 1
 
Een derby stond er  op het programma voor het elftal o.l.v. Johan Polstra op 'Supersneon'. Alhoewel, een supersneon werd het uiteindelijk niet. Waar eerst het tweede en derde elftal van Foarút ook aan zouden mogen treden op sportpak Schatzenburg, werden deze wedstrijden helaas afgelast. Het vierde elftal had geen wedstrijd op het programma staan. Dus resteerde alleen de derby nog op 'supersneon'. Desalniettemin waren er veel supporters van huis vertrokken om het team aan te moedigen, waarvoor veel dank!
 
Foarút begon de wedstrijd als koploper van de competitie. SSS stond genoteerd als de nummer 8. Foarút won zijn laatste 14 (!) wedstrijden en staat ver aan kop met een virtuele voorsprong van 8 punten op de nummer 2. SSS haalde 9 punten uit de laatste vier wedstrijden, dus ook SSS leek aardig in vorm.
Bij Foarút keerde Jeffrey weer terug na een polsblessure en na goed verzorgend werk van Jochem, kon ook Harmen spelen vandaag. Helaas moest Tycho net voor de start van de wedstrijd afhaken met griepverschijnselen.
 
De wedstrijd:
 
Na het eerste fluitsignaal was Foarút gelijk de bovenliggende partij zonder echt goed voetbal te laten zien. Op het lastig bespeelbare veld was Foarút erg slordig aan de bal en in de passing. Sommige spelers hielden de bal 'net wat te lang aan het touwtje' zoals Evert ten Apel het ooit zei. Foarut oogde niet scherp en dit resulteerde ook in wat frustraties. Zonder dus goed spel te vertonen werden er alsnog door Foarut wel een groot aantal kansen gecreeerd, alleen niet afgerond. Hieruit bleek maar weer eens waarom sommige spelers in de verdediging staan en niet in de voorhoede. Uiteindelijk kwam Foarút wel tot scoren; Jorrit stond bij de tweede paal al te wachten op het moment dat hij de bal in mocht tikken; 1-0. Naarmate de eerste helft vorderde werd het spel er niet beter op. Toch werd er 10 minuten voor rust weer gescoord; 2-0. Na een goed indraaiende voorzet van Evert vanaf de rechterflank, kon Hessel iets doen waar zijn broer vandaag nogal veel moeite mee had, de bal in het doel koppen. Dit was tevens ook de ruststand.
 
In de rust werd door de leiding erop gewezen dat er in de tweede helft uit een ander vaatje getapt moest worden. Er moest meer beleving in het spel komen van Foarút. De boodschap van trainer Johan Polstra was duidelijk: 'Je moatte hjir eins gewoan mei dûbelle sifers winne!'
 
De tweede helft bleek helaas niet veel beter te worden dan de eerste helft. Het spel bleef slordig en de irritaties bij SSS liepen op. Het team uit Marssum kreeg telkens meer moeite om de bal te raken, dus kozen ze ervoor om dan maar een paar spelers van de tegenstander te raken. Dit resulteerde ook in een rode kaart (2x geel) voor de Marssummers. De spelers van Foarút kregen net als in de eerste helft genoeg kansen om aan de boodschap van trainer Johan Polstra te voldoen, alleen in de afronding slaagde het maar niet. Gelukkig kreeg Foarút hulp van de tegenstander. Na een strakke voorzet van Evert besloot een verdediger van SSS de bal op schitterende wijze in zijn eigen doel te deponeren; 3-0. Hier bleef het ook bij.
 
Foarút mag terugkijken op een slechte wedstrijd, maar pakt opnieuw de drie punten en is weer een stapje dichterbij het kampioenschap en promotie naar de vierde klasse. Volgende week wacht Eastermar en dan zal de ploeg zich toch op een andere manier moeten presenteren.
 
Verder wil ik de trouwe lezers van de verslagen van het eerste nog op een aantal nieuwtjes trakteren. De geruchten gaan dat een aantal spelers van vv Dronrijp de  overstap zouden willen maken naar Foarút 1. Ik, als schrijver van dit stuk, wil hier verder niet te veel meer over verklappen, maar ik wou het u toch nog even meegeven. Erik van der Veen zal u volgende week misschien hier meer nieuws over geven, ook zal hij verslag doen van de wedstrijd: Eastermar 1 - Foarút 1. We hopen allemaal dat we in Eastermar weer zoveel supporters mogen begroeten als afgelopen zaterdag.
 
Oant sneon!
 
Erik T
Terug naar overzicht
Naar homepage
Hoofdsponsor Senioren
Hoofdsponsor Jeugd
Kleding leverancier
Ook een eigen website voor je club?
Kijk op www.clubopmaak.nl
© 2018 Foarút Menaldum
Home Sitemap Inloggen Contact