FOARUT 1 KAMPIOEN ! Compleet overzicht

Foarût wint ook van concurrent Tzummarum.

Zaterdag 24-03-2018

Foarût wint ook van concurrent Tzummarum.

Na de eenvoudige overwinning op Noordbergum van vorige week stond er vandaag weer een belangrijke uitwedstrijd tegen Tzummarum op het programma. De nummer 1 tegen de nummer 2, Tzummarum dat wel twee wedstrijden meer heeft gespeeld dan Foarût staat op vier punten achterstand.

De thuiswedstrijd werd vrij gemakkelijk en terecht met 3-0 gewonnen door Foarût maar Tzummarum zit in een goede flow en heeft de laatste vier wedstrijd gewonnen. Foarût is daarentegen ook bezig met een geweldige winstreeks van maar liefst veertien wedstrijden oprij. Alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd zou je zeggen.

De selectie van Foarût was nagenoeg compleet, alleen Jeffrey (polsblessure) was afwezig. De warming up begonnen de mannen van Johan Polstra met een speler minder, dit kwam omdat Tom zichzelf had opgesloten in de wc en zichzelf hier eerst niet uit wist te redden. Na enig gepruts kreeg hij de deur toch van slot en sloot aan bij de rest van de selectie.

De opstelling ten opzichte van vorige week werd niet aangepast door het goed vertoonde spel van vorige week hierdoor zag trainer Johan Polstra geen reden tot veranderingen.

Foarût begon de wedstrijd sterk en kreeg na 3 minuten al de eerste kans, Jorrit werd weggestuurd maar stuitte op de keeper van Tzummarum. Nog geen 5 minuten later kreeg Foarût weer een aardig kansje maar ook deze werd niet verzilverd.

Hierna kreeg Tzummarum iets meer grip op de wedstrijd en dat resulteerde ook al snel in een goal. De bal werd vanaf de rechterkant precies achter de verdediging gelegd waar spits Tim Grond opdook en die schoof de bal netjes langs doelman Sander, 0-1. Een kleine tegen slag voor de ploeg uit Menaldum.

Niet veel later pakte Foarût het weer goed op en begon weer kansen te creëren. In de 19e minuut krijgt Foarût hierdoor een vrije trap aan de rechterkant van het veld op 30 meter van de goal. Wybren gaat achter de bal staan en krult de bal perfect op het hoofd van Pierre, die probeert de keeper te verschalken maar stuit op de doelman die de bal naar de zijkant stoot hierdoor kan de attent oplettende Evert de bal in het doel schieten, 1-1.

Na de aansluitingstreffer probeert Foarût door te drukken, Foarût krijgt hierdoor een aantal mogelijkheden maar steeds valt de bal net niet goed. Net voor rust komt Foarût toch op een 1-2 voorsprong, uit de counter weet Jorrit de bal bij Tom te krijgen en die schuift de bal rustig in het doel.

In de 2e helft blijft Foarût nagenoeg zonder problemen. In de 58e minuut schuift Jorrit de bal door de benen van de keeper de 1-3 binnen na een prima steekpass van Evert. Niet veel later komt Foarût op een 1-4 voorsprong, de keeper van Tzummarum gooit de bal in de voeten van Hessel die de bal diep geeft op Evert, hij bewaart het overzicht goed een geeft de bal op Pierre die goal gunt aan Jorrit die de bal simpel binnen kan schieten.

Even later krijgt Tzummarum nog een penalty, Harmen steekt zijn been uit en de middenvelder van Tzummarum laat zich hier maar al te graag overheen vallen. Tim Grond gaat achter de bal staan maar ziet zijn inzet uiteenspatten op de lat.

Aan het eind van de wedstrijd krijgt Tzummarum nog één grote kans, keeper Sander speelt de bal zo in de voeten van aanvaller Tim Grond, die de bal in één keer schiet. Sander rent naar zijn goal een tikt de bal met een overdreven kikkersprong nog net over de lat terwijl hij de bal ook gewoon kon vangen. Niet veel later floot de scheidsrechter af.

Als laatste willen wij alle meegereisde supporters weer bedanken voor hun support! Dit waarderen wij enorm. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen SSS’68 op het programma, we hopen ook dan weer op veel support. Na de wedstrijd Foarut 1 - SSS'68 1 is er live muziek in de kantine!

Het verslag van deze wedstijd wordt geschreven door Erik Terpstra.

Evert Telenga

 

 

Terug naar overzicht
Naar homepage
Hoofdsponsor Senioren
Hoofdsponsor Jeugd
Kleding leverancier
Ook een eigen website voor je club?
Kijk op www.clubopmaak.nl
© 2018 Foarút Menaldum
Home Sitemap Inloggen Contact