FOARUT 1 KAMPIOEN ! Compleet overzicht

Suwald 1 - Foarut 1

Suwald – Foarut

Op 10 maart stond de wedstrijd tegen Suwald op het programma. Foarut was op dit moment de koploper en Suwald konden we terugvinden op plek 9. Bij voorbaat zou je zeggen een makkelijk te nemen horde.

De eerste selectie van Foarut beschikt over een nagenoeg fitte selectie. Op dit moment ligt alleen Jeffrey in de lappenmand. Hij heeft tijdens de wedstrijd tegen Kootstertille de scaphoid fractuur opgelopen, hierdoor zit die vanaf dit moment nog 2 a 3 weken in het ...gips. Door de brede selectie en zeer hoge trainingsopkomst is het puzzelen voor onze hoofdtrainer Johan en zijn Kompanen Andries en Peter.

Tegen Suwald werd de basisopstelling ten opzichte van tegen Kootstertille op 3 posities gewijzigd. Zo werd Erik V. in plaats van Tycho opgesteld en kreeg Jochum de voorkeur boven Hessel. Verder nam Pierre de plek over van de geblesseerde Jeffrey.
Foarut startte de wedstrijd pover. Weinig werklust en zoekende naar mogelijkheden door het hart van de verdediging van Suwald. Dit resulteerde na 20 minuten voetballen in 1 – 0 achterstand. Na balverlies in een aanval van Foarut, peerde Suwald de bal naar voren. De bal belandde tussen de verdediging en Sander en vervolgens lag die in de goal.

Foarut bleef rustig doorvoetballen na de achterstand. Dit resulteerde in een aantal kansen. Zo werden de paal en de lat meerdere keren gevonden. In de 40ste minuut kreeg Foarut een vrije trap op 20 meter van de keeper. Erik T. schoot deze vrije trap heerlijk raak. Niet veel later gaf de goed fluitende scheidsrechter het signaal voor rust.
In de rust kwamen we tot de conclusie dat we te veel de aanval zochten door het centrum. In de tweede helft moesten we het veld breder houden. Verder werd Hessel ingebracht in plaats van Wybren.

De tweede helft was het Foarut dat de wedstrijd vorm gaf. Suwald beperkte zich tot bal afpakken en lange halen naar voren. Deze vorm van aanvallen zorgde er bijna voor dat Suwald in minuut 60 op een 2 – 1 voorsprong kwam. Helaas voor Suwald zorgde een polletje op het veld voor een ingooi voor Foarut, in plaats van een goal voor Suwald. Kort hierna maakte Pierre de terechte 1 – 2 voor Foarut. Na een puike voorzet van Evert knikte Pierre geweldig binnen. Dit was overigens de 5de grote kans in de tweede helft voor Foarut.

Weer 2 minuten later zorgde Jorrit voor de 1 – 3 en leek het verzet van Suwald gebroken. Niets bleek minder waar, want Suwald komt via een ingestudeerde vrije trap op een 2 – 3. Niet veel later maakt Jorrit de 2 – 4 en dit was ook de uitslag van de wedstrijd.

De spelers en TS van de eerste selectie wil de aanwezige supporters bedanken voor hun komst.

De pen geef ik door aan Wybren Dijkstra.

Terug naar overzicht
Naar homepage
Hoofdsponsor Senioren
Hoofdsponsor Jeugd
Kleding leverancier
Ook een eigen website voor je club?
Kijk op www.clubopmaak.nl
© 2018 Foarút Menaldum
Home Sitemap Inloggen Contact