FOARUT 1 KAMPIOEN ! Compleet overzicht

Foarut 4 weet weer wat winnen is

Foarut 4 weet weer wat winnen is!

Waar Foarut 4 zich eind december troosteloos in de onderste regionen van de 6e klasse bevond, weet Foarut zich na de winterstop steeds meer omhoog te krabbelen richting de middenmoot. Na een gelijkspelspel tegen Blauwwit, een nederlaag en overwinning op Zeerobben stond vandaag SC Stiens 6 op het programma. De vorige ontmoeting met Stiens resulteerde in een 0-4 nederlaag, deze wedstrijd werd ons duidelijk dat Stiens een team is met veel ervaren spelers, dit is ook op de ranglijst af te zien, Stiens bezet een keurige 5e plaats.

Dan de wedstrijd van vandaag, Foarut wist mede dankzij de hulp van enkele A junioren en een aantal spelers van de tweede selectie 12 man op de been te brengen. Met een verdediging die nog nooit samen had gespeeld, een ervaren middenveld en een dynamische aanval ging Foarut van start om het Stiens lastig te maken.

Waar Stiens in het begin voornamelijk de bal had was het Foarut met de kansen. Nadat Rick en Bram enkele kansen op zeep hadden geholpen was het Jacco die Foarut op 0-1 wist te zetten. Een puntgave voorzet van Bram werd door Jacco vakkundig, vanuit de lucht, in een keer op het doel gevuurd waarbij de doelman naar het schijnt de bal alleen heeft gehoord. Na de 0-1 bleef het spelbeeld hetzelfde, Stiens wou wel maar kwam niet door de verdediging heen of de laatste pass was niet goed. Met een 0-1 stand ging Foarut met een tevreden gevoel de rust in. Dit in tegenstelling tot Stiens die luid en duidelijk kenbaar maakten dat er iets niet goed ging. In de rust werd in overleg tussen Piet en Aeger besloten dat Piet nog even zou blijven staan. Dit om er voor te zorgen dat Aeger in het laatste half uur, de dan moegestreden spelers van Stiens, met gemak de baas kon blijven.

Uit de rust gekomen is het duidelijk wat Stiens wil, hoog druk zetten en snel de gelijkmaker forceren. Foarut weet zich echter onder de druk uit te voetballen en weet na een kwartier zelfs op 0-2 te komen. Een voorzet van Stiens wordt onderschept door Arjan die met 1 pass Hessel alleen voor de keeper weet te zetten, Hessel blijft koel en weet de 0-2 binnen te schieten. Na de 0-2 is het voor Stiens alles of niets en worden de ruimtes steeds groter voor Foarut. Dat bij Foarut het vizier niet bij iedereen op scherp stond werd pijnlijk duidelijk, enkele 100% kansen werden gemist tot ongenoegen van Piet die ondertussen nog steeds in het veld stond. Wanneer Rick de beslissende 0-3 weet te maken is het Bram die er een stokje voor weet te steken. Een schot van Rick lijkt duidelijk richting doel te gaan, Bram neemt echter het zekere voor het onzekere en raakt de bal op de doellijn nog aan, hierdoor was de grensrechter genoodzaakt zijn vlag omhoog te steken en restte voor de scheidsrechter niets anders dan het doelpunt af te keuren. Ondanks dat Stiens aan het einde nog eenmaal gevaarlijk werd was het Foarut dat na 90 minuten met 3 punten van het veld kon stappen.

Waar Aeger na een kwartier in de tweede helft zou invallen stond hij na 90 minuten nog steeds met de vlag in de hand. Op de vraag waarom Aeger en Piet niet meer hadden gewisseld was Aeger duidelijk: In zulke spannende tijden waar je moet vechten voor de punten moet je niet gaan wisselen en voor het teambelang kiezen. Mijn kans komt nog wel. Klasse Aeger!

Voor Foarut wachten nu twee voetbal loze weekenden. 10 maart zal Foarut weer aantreden, thuis tegen Berlikum 4.

 

Terug naar overzicht
Naar homepage
Hoofdsponsor Senioren
Hoofdsponsor Jeugd
Kleding leverancier
Ook een eigen website voor je club?
Kijk op www.clubopmaak.nl
© 2018 Foarút Menaldum
Home Sitemap Inloggen Contact